16 Temmuz 2022 Cumartesi

Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi

 

Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı şeker (su bardağı ölçüsü 200 ml dir)
  • 1 kahve fincanı su
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 2 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz ( kırılmış )

Batırmak için

  • Kavrulmuş susam

    Hatay Kömbesi, Çok Beğenilen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabımıza tereyağı zeytinyağı şeker nişasta tarçın su konur kömbe baharatı vanilin kabartma tozu konur karıştırılır.
  • Azar azar kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un ilave edilir.
  • Kıvama geldikten sonra ceviz eklenir tekrar yoğurulur.
  • Saklama poşeti açılarak hamur konur ve rulo yapılıp bıçakla 1 cm enliğinde kesilir.
  • Susama batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir.
  • İsterseniz kömbe kalıbınız varsa onunlada yapabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder