16 Temmuz 2022 Cumartesi

Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi

 

Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet baklavalık yufka
  • 1 bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin veya tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İç harcı

  • Ceviz
  • Badem
  • Fındık

    Kolay Oturtma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak serbetimizi hazırlayalım.
  • Tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika orta ateşte pişirelim.
  • Sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Soğumaya bırakalım 👍.
  • Daha sonra margarimizi tavaya alıp eritelim ocaktan alalım.
  • İçine sıvı yağı karıştırıp kenarda bekletin.
  • İlk yufkayı tezgaha serelim.
  • Fırça yardımıyla yağ sürelim.
  • Çekilmiş ceviz içi serpelim.
  • Ucunu 2 cm kadar katlayıp oklavaya sıkıca dolayalim kenarda bekletin.
  • 2. Yufkayı da alıp ilk yağlayın ceviz içi serpelim tekrar yufkayı oklavadaki yufkamizin üzerine saralım.❗ben 2 kat yufka yaptım👍.Siz isterseniz 3 kat olarak da hazırlayabilirsiniz 👍.
  • 2 kat yufka dolamış olduk.
  • Enine 3 cm olucak şekilde keselim.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Hepsini aynı şekilde hazırlayalım.
  • En üstüne kalan yağı gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim👍 tatlımızı ılımaya bırakalım.
  • Tatlımız ılık serbetimizi soğuk dökülecek üzerine 2 saat dinlendirelim 👍.
  • Şerbetini çektikten sonra servis tabağına alalım 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder