Malzemeler
- 1 kg ilibada yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- ½ demet nane
- 3 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlibadalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra bir kaba alınır ve damarlarının yumuşaması için sıcak suya batırılır çıkarılır.
- İlibada yaprakları çok ince oldukları için uzun süre sıcak suda kalırlar ise eriyebilirler.
- İnce doğranan soğan yağda kavrulur.
- Kavrulan soğana rendelenmiş domateslerde eklenerek 3-4 dakika kavurma işlemi devam eder.
- Karabiber ve yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilerek kavrulur ve ocaktan alınır.
- İnce ince kıyılan maydanoz ve nane de eklenerek ilibada yaprakları muska şeklinde sarılır ve tencereye dizilir.
- Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
- Pişirme esnasında tencerenin altını kapatmaya yakın üzerine limon suyu gezdirilir.
- Pişirilen ilibada sarmaları servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder