27 Temmuz 2022 Çarşamba

İlibada Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg ilibada yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • ½ demet nane
  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

     Nasıl Yapılır?

  • İlibadalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra bir kaba alınır ve damarlarının yumuşaması için sıcak suya batırılır çıkarılır.
  • İlibada yaprakları çok ince oldukları için uzun süre sıcak suda kalırlar ise eriyebilirler.
  • İnce doğranan soğan yağda kavrulur.
  • Kavrulan soğana rendelenmiş domateslerde eklenerek 3-4 dakika kavurma işlemi devam eder.
  • Karabiber ve yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilerek kavrulur ve ocaktan alınır.
  • İnce ince kıyılan maydanoz ve nane de eklenerek ilibada yaprakları muska şeklinde sarılır ve tencereye dizilir.
  • Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  • Pişirme esnasında tencerenin altını kapatmaya yakın üzerine limon suyu gezdirilir.
  • Pişirilen ilibada sarmaları servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder