Malzemeler
- 500 gram kabuklu kuru fasulye
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 6 adet orta boy soğan
- 4 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet limon (isteğe bağlı)
- 1 baş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
- Yemeğin yapılacağı gün bir gece önceden ıslatılan fasulyeler haşlanır.
- İnce kıyılmış soğan zeytinyağı ve tereyağında kavrulur.
- Pembeleşen soğanların üzerine domates rendesi toz kırmızıbiber ve tuz ilave edilir kavurma işlemi devam eder.
- Salça eklenerek bir süre daha kavrulur.
- Haşlanan ve suyu süzülen fasulyeler eklenerek yemeğin üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi yapılır pişmeye bırakılır.
- Yemek kıvam alınca ocağı kapatmadan 10 dakika önce dilimlenmiş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencerenin altı kapatılır. Böylelikle yemek servise hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder