27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kabuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi

 

 Malzemeler

  • 500 gram kabuklu kuru fasulye
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet limon (isteğe bağlı)
  • 1 baş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
  • Yemeğin yapılacağı gün bir gece önceden ıslatılan fasulyeler haşlanır.
  • İnce kıyılmış soğan zeytinyağı ve tereyağında kavrulur.
  • Pembeleşen soğanların üzerine domates rendesi toz kırmızıbiber ve tuz ilave edilir kavurma işlemi devam eder.
  • Salça eklenerek bir süre daha kavrulur.
  • Haşlanan ve suyu süzülen fasulyeler eklenerek yemeğin üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi yapılır pişmeye bırakılır.
  • Yemek kıvam alınca ocağı kapatmadan 10 dakika önce dilimlenmiş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencerenin altı kapatılır. Böylelikle yemek servise hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder