Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için soğanı sarımsağı robotta geçirin.
- Kıymayı, soğanı ,sarımsağı ,baharatlı atın yoğurun patlıcanları yıkayın çöp şişleri kenarlarına koyarak kesin resimde gösterdim ben kıymadan deneyin dedim. Komple kesildi bu yöntem en iyi yöntem ;))
- Hepsini kesin tuzlu suda beklesin.
- 5 dk yeterli sonra kıymalı harcı patlıcanın aralarına doldurun tavada biraz yağ ekleyip hafif kızartın çok kızartmaya gerek yok zaten fırında pişecek hepsini kızartın tepsiye dizin.
- Sosu da yapın üzerine gezdirin.
- 20o derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin yanında basmati pilav yaptım ben çok güzel oluyor 👌💯😋afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder