27 Temmuz 2022 Çarşamba

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz

Salçalı sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı harç için soğanı sarımsağı robotta geçirin.
  • Kıymayı, soğanı ,sarımsağı ,baharatlı atın yoğurun patlıcanları yıkayın çöp şişleri kenarlarına koyarak kesin resimde gösterdim ben kıymadan deneyin dedim. Komple kesildi bu yöntem en iyi yöntem ;))
  • Hepsini kesin tuzlu suda beklesin.
  • 5 dk yeterli sonra kıymalı harcı patlıcanın aralarına doldurun tavada biraz yağ ekleyip hafif kızartın çok kızartmaya gerek yok zaten fırında pişecek hepsini kızartın tepsiye dizin.
  • Sosu da yapın üzerine gezdirin.
  • 20o derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin yanında basmati pilav yaptım ben çok güzel oluyor 👌💯😋afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder