27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kak Tarifi

 




Malzemeler

  • ½ kg şeker
  • 1 lt su
  • 1 kg kurutulmuş incir

    Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin hazırlanması: Açık şekilde kurutulmuş incirler temizlenir.
  • Her incir 3-4 e bölünerek yıkanır ve incirler kak yapımına hazır hale getirilir.
  • Yapılışı şeker ve su kaynatılarak orta koyu kıvamda şerbet elde edilir.
  • Elde edilen şerbetin içine incirler atılarak pişirme işlemine devam edilir.
  • Şerbet koyu kıvama erişince pişirme işlemi tamamlanır böylelikle servise hazır hale gelir. Ceviz ve fıstıkla beraber servis edilebilir.
  • Püf noktası: geçmişte susam kavrulup kakın içine eklenerek de tüketildiği biliniyor.
  • Malzemeler 1 kg incir 4 lt üzüm şırası.
  • İncirlerin hazırlanması: açık şekilde kurutulmuş incirler temizlenir.
  • Her incir 3-4 e bölünerek yıkanır ve incirler kak yapımına hazır hale getirilir.
  • Yapılışı üzüm sıkılarak elde edilen şıradan 4 litre alınarak tencerede kaynamaya bırakılır.
  • Şıra pekmez kıvamına gelmeye yakın inciler eklenerek karıştırılır.
  • Bu karışım pekmez kıvamını aldığı zaman kak hazır hale gelmiş olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder