Malzemeler
- ½ kg şeker
- 1 lt su
- 1 kg kurutulmuş incir
Nasıl Yapılır?
- İncirlerin hazırlanması: Açık şekilde kurutulmuş incirler temizlenir.
- Her incir 3-4 e bölünerek yıkanır ve incirler kak yapımına hazır hale getirilir.
- Yapılışı şeker ve su kaynatılarak orta koyu kıvamda şerbet elde edilir.
- Elde edilen şerbetin içine incirler atılarak pişirme işlemine devam edilir.
- Şerbet koyu kıvama erişince pişirme işlemi tamamlanır böylelikle servise hazır hale gelir. Ceviz ve fıstıkla beraber servis edilebilir.
- Püf noktası: geçmişte susam kavrulup kakın içine eklenerek de tüketildiği biliniyor.
- Malzemeler 1 kg incir 4 lt üzüm şırası.
- İncirlerin hazırlanması: açık şekilde kurutulmuş incirler temizlenir.
- Her incir 3-4 e bölünerek yıkanır ve incirler kak yapımına hazır hale getirilir.
- Yapılışı üzüm sıkılarak elde edilen şıradan 4 litre alınarak tencerede kaynamaya bırakılır.
- Şıra pekmez kıvamına gelmeye yakın inciler eklenerek karıştırılır.
- Bu karışım pekmez kıvamını aldığı zaman kak hazır hale gelmiş olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder