21 Temmuz 2022 Perşembe

Pişmeyen 10 Dakika Hafif Yaz Pastası Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 500 gram çilek

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Kreması;

  • 2 poşet toz kremşanti
  • 400 ml süt (2 su bardağı süt)
  • 200 gram labne peynir

Üzeri için;

  • Kakao tozu
  • Yeteri kadar çilek

     Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; kremşantiyi ve sütü mikser ile çırpalım.
  • Labne peynirini kremşanti ye ekleyip mikser ile devam çırpalım.
  • Çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Islatmak için kedidilerini süte batırıp ister borcam ister pasta kalıbınıza dizin ben pasta kalıbıma dizdim.
  • İlk katı dizdikten sonra kremanın bir kısmını üzerine dökün ve düzleyin.
  • Daha sonra doğranmış çileklerin kremanın üzerine dökelim.
  • Tekrardan kedidillerini süte batırıp çileklerin üzerine sıralayın.
  • Geriye kalan kremayı da döküp düzleyin.
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletin.Hatta vaktiniz varsa bir gün bekletin.
  • Pastamız soğuduktan sonra üzerine kakao ile serpiştirip ve çileklerle süsleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder