Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı un (lütfen kontrollü ekleyin)
Üzeri için :
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 2 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Ilık su kuru maya ve toz şeker karıştırılarak maya eritilir.
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1 bardak un ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırılır.
- İkinci bardak unda eklenip hamur toparlanır (ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor 2 bardak yeterli geldi)
- Üzerini kapatıp mayalanması için sıcak bir ortamda 50 dakika bekletilir süre sonunda zemine çok hafif un serpiştirip hamur alınır ve toparlanır ( bu aşamada yarım su bardağına yakın un ilave ettim )
- Toparlanan hamur 4 eşit parçaya bölünerek büyük fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Her bir beze elle resimdeki boyutlarda açılır .
- 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı su karıştırılıp fırçayla açılan hamurların üzerine sürülür.
- Üzeri için biberler ufak ufak doğranır kaşar peyniri rendesi ve doğranan biberler serpilir
- 170 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder