Malzemeler
- Yarım kilo siyah erik
- 1 kase frambuğaz
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
Sütlü krema için
- 5 su bardak süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı az eksik toz şeker
Üzeri için
- 10 adet frambuaz
- 1 yemek kaşığı fıstık tozu
- 1 kahve fincanı hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Önce beyaz kremayı yapalım.Süte şekeri unu nişastayı koyup iyice karıştıralım.
- Ocağa koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip.
- Yapacağımız tepsinin alt katına dökelim. Ve iyice yayalım. Soğumaya bırakalım.
- Meyveli katın yapımı.Önce erikleri doğrayıp üzerine bir bardak su koyup ocakta iyice pişirelim.
- Pişen erikleri biraz soğutalım ve frambuazları şekeri unu nişastayı ekleyip blendırden geçirelim. Pürüssüz olana kadar.
- Tekrar ocağa koyalım sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Koyulaşan meyve püremizi daha önceki beyaz kremalı sütlü tatlımızın üzerine dökelim iyice yayalım. Soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızı hindistan cevizi ve fıstıkla süsliyelim.
- (evde kakaolu kırıntı kekim vardı bir bardak kadar içine beyaz kremadan koyup karıştırıp alt zemin yaptım arzuya bağlı önce onu koyup sonra sütlü kremayı koydum.Afiyet sıhhat olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder