29 Temmuz 2022 Cuma

Siyah Erik Karışımlı Frambuğazlı Kremalı Sütlü Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo siyah erik
  • 1 kase frambuğaz
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Sütlü krema için

  • 5 su bardak süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı az eksik toz şeker

Üzeri için

  • 10 adet frambuaz
  • 1 yemek kaşığı fıstık tozu
  • 1 kahve fincanı hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Önce beyaz kremayı yapalım.Süte şekeri unu nişastayı koyup iyice karıştıralım.
  • Ocağa koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip.
  • Yapacağımız tepsinin alt katına dökelim. Ve iyice yayalım. Soğumaya bırakalım.
  • Meyveli katın yapımı.Önce erikleri doğrayıp üzerine bir bardak su koyup ocakta iyice pişirelim.
  • Pişen erikleri biraz soğutalım ve frambuazları şekeri unu nişastayı ekleyip blendırden geçirelim. Pürüssüz olana kadar.
  • Tekrar ocağa koyalım sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan meyve püremizi daha önceki beyaz kremalı sütlü tatlımızın üzerine dökelim iyice yayalım. Soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan tatlımızı hindistan cevizi ve fıstıkla süsliyelim.
  • (evde kakaolu kırıntı kekim vardı bir bardak kadar içine beyaz kremadan koyup karıştırıp alt zemin yaptım arzuya bağlı önce onu koyup sonra sütlü kremayı koydum.Afiyet sıhhat olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder