20 Temmuz 2022 Çarşamba

Yelpaze Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 200 gram coctail domates
  • 2 kaşık özyörem salça
  • 500 ml kaynamış su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymamızın malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurup küçük köfteler hazırlayalım.
  • Patlıcanları 2 cm videoda görüldüğü gibi keselim. Sıcak tuzlu suda bekletelim. Patlıcanların aralarına köfte koyup, katlayalım. Kürdan yardımı ile açılmasın diye birbirine tutturalım.
  • 500 ml sıcak suya iki kaşık salçayı ekleyip karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirelim. Domatesleride kesip patlıcanların üzerine koyalım.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder