Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 100 gram çam fıstığı ya da kavrulmuş fıstık, ceviz
Şerbet için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardak şeker
Nasıl Yapılır?
- Yapılışı tereyağı eritilir ardından sıvı yağ eklenir ve un ilave edilir. Unun rengi fındıkkabuğu rengini alıncaya kadar karıştırılarak kavrulur.
- Kavurma işleminin sonuna doğru fıstıklar ilave edilir.
- Kısa bir süre daha kavrulan karışıma başka bir tencerede iyice karıştırılarak eritilen şekerli su ilave edilir.
- Helva kıvam alıp suyu çekene kadar karıştırma işlemi devam eder.
- Suyu çekilen helva ocaktan alınarak sıcakken kaşık ile alınıp şekil verilir.
- Sunum tabağına yerleştirilerek servisi yapılabilir.
- Süsleme için badem veya ceviz kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder