27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kaşık Helvası Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram çam fıstığı ya da kavrulmuş fıstık, ceviz

Şerbet için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardak şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı tereyağı eritilir ardından sıvı yağ eklenir ve un ilave edilir. Unun rengi fındıkkabuğu rengini alıncaya kadar karıştırılarak kavrulur.
  • Kavurma işleminin sonuna doğru fıstıklar ilave edilir.
  • Kısa bir süre daha kavrulan karışıma başka bir tencerede iyice karıştırılarak eritilen şekerli su ilave edilir.
  • Helva kıvam alıp suyu çekene kadar karıştırma işlemi devam eder.
  • Suyu çekilen helva ocaktan alınarak sıcakken kaşık ile alınıp şekil verilir.
  • Sunum tabağına yerleştirilerek servisi yapılabilir.
  • Süsleme için badem veya ceviz kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder