19 Temmuz 2022 Salı

Kakaolu Baklava ( yapılışı çok kolay) Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 litre suya 1 kilo şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket vanilya

İçine;

  • Antep fıstığı veya fındık tozu ben yarıyarıya kullandım

Hamuruna;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su ve 1 çay kaşığı sirke suyla karıştır
  • 1 cimdik tuz
  • 3 kaşık kakao
  • 4 su bardağı un

Açmak için;

  • 1 paket nişasta

Üzerine;

  • 1 paket tereyağ 250 gram
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayın şeker su vanilya tencereye alalım ve kaynayınca yarım limonu ekleyelim 5 dakika daha kaynayınca kenara alalım. Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip, yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya beze yapalım 15-15 ayıralım ilk 15 i tek tek çay tabağından biraz büyük olacak şekilde nişastayla açalım ve her açtığımız bezenin arasına bolca nişasta ekleyerek üst üste yerleştirelim.
  • 15 bezeyi bu şekilde hazırladıktan sonra merdane ile açabildiğimiz kadar açalım.
  • Yufkaları ayırabildiğimiz kadar ayır ayıramadıklarını o şekilde tepsiye dizin fıstık veya fındık serpin ve diğer 15 bezeyide aynı şekilde hazırlayarak üstüne yerleştirin.
  • Kesim işlemini yaptıktan sonra erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağımızı üzerine eşit şekilde dökelim. Üzerine tekrardan çok az sıvı yağ gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede kontrollü pişirelim. Rengi koyu olduğundan dikkat edelim kızarmasını beklemeyin.
  • Tatlımız fırından çıkınca ılıyan şerbetimizi dökelim ve en az 1 gün bekletelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder