Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 litre suya 1 kilo şeker
- Yarım limon suyu
- 2 paket vanilya
İçine;
- Antep fıstığı veya fındık tozu ben yarıyarıya kullandım
Hamuruna;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su ve 1 çay kaşığı sirke suyla karıştır
- 1 cimdik tuz
- 3 kaşık kakao
- 4 su bardağı un
Açmak için;
- 1 paket nişasta
Üzerine;
- 1 paket tereyağ 250 gram
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın şeker su vanilya tencereye alalım ve kaynayınca yarım limonu ekleyelim 5 dakika daha kaynayınca kenara alalım. Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip, yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya beze yapalım 15-15 ayıralım ilk 15 i tek tek çay tabağından biraz büyük olacak şekilde nişastayla açalım ve her açtığımız bezenin arasına bolca nişasta ekleyerek üst üste yerleştirelim.
- 15 bezeyi bu şekilde hazırladıktan sonra merdane ile açabildiğimiz kadar açalım.
- Yufkaları ayırabildiğimiz kadar ayır ayıramadıklarını o şekilde tepsiye dizin fıstık veya fındık serpin ve diğer 15 bezeyide aynı şekilde hazırlayarak üstüne yerleştirin.
- Kesim işlemini yaptıktan sonra erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağımızı üzerine eşit şekilde dökelim. Üzerine tekrardan çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede kontrollü pişirelim. Rengi koyu olduğundan dikkat edelim kızarmasını beklemeyin.
- Tatlımız fırından çıkınca ılıyan şerbetimizi dökelim ve en az 1 gün bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder