Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Bir kaç dal taze soğan
- Yarım demet taze nane
- 1 demet dereotu
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı nar tanesi
Sosu için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Karabuğday salatası için öncelikle uygun bir tencereye karabuğdayları alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra ocağı açalım ve 15 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
- Dereotu, taze nane ve taze soğanları ince ince doğrayalım.
- Haşlanan karabuğdayları ocaktan alalım. Suyunu süzerek uygun bir kaseye aktaralım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine doğradığımız kırmızı biberi, turşuyu, taze soğanları, konserve mısırı, nane ve dereotunu, nar tanelerini ekleyelim.
- Sosu için tuz, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını da ekleyerek salatamızı karıştıralım.
- Greçka salatası olarak da bilinen karabuğday salatamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder