22 Temmuz 2022 Cuma

Karabuğday (Greçka) Salatası Tarifi

 


Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • Bir kaç dal taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 1 demet dereotu
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı nar tanesi

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Karabuğday salatası için öncelikle uygun bir tencereye karabuğdayları alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra ocağı açalım ve 15 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  • Közlenmiş kırmızı biberleri ve kornişon turşuları küp küp doğrayalım.
  • Dereotu, taze nane ve taze soğanları ince ince doğrayalım.
  • Haşlanan karabuğdayları ocaktan alalım. Suyunu süzerek uygun bir kaseye aktaralım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine doğradığımız kırmızı biberi, turşuyu, taze soğanları, konserve mısırı, nane ve dereotunu, nar tanelerini ekleyelim.
  • Sosu için tuz, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını da ekleyerek salatamızı karıştıralım.
  • Greçka salatası olarak  da bilinen karabuğday salatamız servise hazır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder