Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- Arzuya göre damla veya rende çikolata
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtaları ve şekeri, şekerler eriyene kadar güzelce çırpıyoruz.
- İçerisine tuz ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kadifemsi, yumuşacık bir hal alıyor.
- Toz krem şantimizi de içine ekleyip biraz daha çırpıyoruz.Sıvı yağ ve sütü de ekleyip yavaşça çırpmaya devam ediyoruz çünkü bu aşamada biraz sıçrıyor 🥲.
- İyice çırpılan karışımımıza un, kabartma tozu ve karbonatımızı eleyerek ekliyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına hamurumuzun yarısını döküyoruz. (ben bu aşamada damla çikolata döktüm iki hamur arasına).
- Kabımızda kalan diğer yarısına da 2 yemek kaşığı süt ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. (kakaolu kısma da damla çikolata ekleyip, kaşıkla karıştırdım.).
- Kakaolu kısmı da kalıba alıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza koyuyoruz. (alt-üst ayarda).
- 35-40 dakika civarında pişmesi beklenir, siz yine de fırınınızın durumuna göre hareket edersiniz.
- Kürdan veya bıçak yardımıyla kontrol ettiğinizde ıslak çıkabilir sizi yanıltmasın, damla çikolata kaynaklı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder