25 Temmuz 2022 Pazartesi

Starbucks Baton Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı (yumuşamış olacak )
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı süt (kakaolu hamura eklenecek)

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve tereyağını mikser ile yaklaşık 1 dk çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım .
  • Son olarak yağ ve sütü ekledikten sonra kuru malzemelerimizi eleyelim (kakao hariç)
  • Elediğimiz kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Kıvam alan hamurdan ayrı bir kaba göz kararı ayırıp ayırdığımız harca kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştıralım.
  • Baton kek kalıbını önce yağlayıp içine yağlı kağıt bırakalım .
  • Önce beyaz harcımızdan döküp üzerine kakaolu kek harcımızı azar azar dökelim bu işlemi 4 kat yapalım.
  • Hamuru azar azar ilave ederek bir kat sade bir kat kakaolu olacak şekilde en üst kısma ise kakaolu harcımızı döküp kürdan ile içe doğru dalga çizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder