Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (yumuşamış olacak )
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı süt (kakaolu hamura eklenecek)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve tereyağını mikser ile yaklaşık 1 dk çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım .
- Son olarak yağ ve sütü ekledikten sonra kuru malzemelerimizi eleyelim (kakao hariç)
- Elediğimiz kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Kıvam alan hamurdan ayrı bir kaba göz kararı ayırıp ayırdığımız harca kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştıralım.
- Baton kek kalıbını önce yağlayıp içine yağlı kağıt bırakalım .
- Önce beyaz harcımızdan döküp üzerine kakaolu kek harcımızı azar azar dökelim bu işlemi 4 kat yapalım.
- Hamuru azar azar ilave ederek bir kat sade bir kat kakaolu olacak şekilde en üst kısma ise kakaolu harcımızı döküp kürdan ile içe doğru dalga çizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder