27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kayısılı Pestili Tarifi

 

Malzemeler

  • 3- 4 kilo kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 meşrubat bardağı su (Bardak ölçüsü 400 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Şekeri eriyene kadar ocakta kaynatıyoruz.
  • Ardından blendir dan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra yağlı kağıt üzerine serip kurumaya bırakıyoruz.Bulunduğunuz bölgedeki sıcaklık durumuna göre kuruma süresi değişebilir.
  • Not: arkadaşlar benim kullandığım kayısı baya tatlı olduğu için ben şeker az kullandım. Daha tatlı sevenler şeker ilavesi yapabilir. 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder