27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kıvrım Tarifi

 



Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Hamur açma işlemi için;

  • ½ kg un
  • ½ kg nişasta

Üzeri için

  • 250 kg tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin

Şerbeti için

  • 2.5 kg şeker
  • 3 lt su
  • Yarım limonun suyu

Arasına

  • 1 kg dövülmüş ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı un, süt, yumurta, sirke, karbonat, su, sıvı yağ, tuz karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
  • Elde edilen hamurdan ince bir yufka açılır yufkalar açılırken yufkayı kolay açabilmek için nişasta ve un karışımından serpilir.
  • Açılan yufkanın üzerine ceviz serpilir, iki elle ustaca buruşturularak daire şeklinde ardı sıra tepsi doluncaya kadar bu işleme devam eder.
  • Malzeme listesinde bulunan tereyağı, margarin, sıvı yağ kızartılarak hazırlanan kıvrımın üzerine kuru yeri kalmayacak şekilde gezdirilerek dökülür.
  • Önceden ısıtılmış (150 c) fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti dökülür.Şerbet yapımı su ve şeker şerbet yapılacak tencereye alınır ve kaynatılmak üzere ocağa konulur.
  • Şerbet şeker eriyene kadar karıştırılmalıdır.
  • Limon suyu şerbeti ocaktan almadan 10 dk önce şerbete eklenmelidir.
  • Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatılır. Not: dökülecek olan şerbet ılık kıvrım soğuk olacak şekilde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder