Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Hamur açma işlemi için;
- ½ kg un
- ½ kg nişasta
Üzeri için
- 250 kg tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket margarin
Şerbeti için
- 2.5 kg şeker
- 3 lt su
- Yarım limonun suyu
Arasına
- 1 kg dövülmüş ceviz
Nasıl Yapılır?
- Yapılışı un, süt, yumurta, sirke, karbonat, su, sıvı yağ, tuz karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Elde edilen hamurdan ince bir yufka açılır yufkalar açılırken yufkayı kolay açabilmek için nişasta ve un karışımından serpilir.
- Açılan yufkanın üzerine ceviz serpilir, iki elle ustaca buruşturularak daire şeklinde ardı sıra tepsi doluncaya kadar bu işleme devam eder.
- Malzeme listesinde bulunan tereyağı, margarin, sıvı yağ kızartılarak hazırlanan kıvrımın üzerine kuru yeri kalmayacak şekilde gezdirilerek dökülür.
- Önceden ısıtılmış (150 c) fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbeti dökülür.Şerbet yapımı su ve şeker şerbet yapılacak tencereye alınır ve kaynatılmak üzere ocağa konulur.
- Şerbet şeker eriyene kadar karıştırılmalıdır.
- Limon suyu şerbeti ocaktan almadan 10 dk önce şerbete eklenmelidir.
- Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatılır. Not: dökülecek olan şerbet ılık kıvrım soğuk olacak şekilde olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder