2 Temmuz 2022 Cumartesi

Kazayağı Otlu Kete Tarifi

 

Kazayağı Otlu Kete Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • Kazayağı otu( 1,5 kg)
  • Yeşil soğan 1 demet
  • Pul biber
  • Tuz

Hamur için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Dışı için;

  • Margarin

    Kazayağı Otlu Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, ılık süt ve maya şeker eritilir ve mayanın kabarması için bekletilir. 15 dk geçtikten sonra su, süt, tuz, un yumuşak kıvamda hamur elde edilir. En az 40 dk dinlendirilir hamur. Daha sonra bezelere ayrılır.
  • İç harcının hazırlanması ise; kazayağı otu doğranılır. Tuzla beraber ezerek ovulur yeşil suyu çıkacak sıkılarak suyu atılır. Yeşil soğan konulup içine atılır.
  • İçine pul biber, karabiber konulur karıştırılır. Açılan hamurlara iç harç konulur. Pide şekli verilir. Taş fırında yada normal fırında pişirilir.
  • 180 derecelik fırında pişirilir. Pişme derecesine fırına göre değişiklik gösterilir.
  • Piştikten sonra ketelerimizin üzerine ve içerisine margarin koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder