2 Temmuz 2022 Cumartesi

Latte Pasta Tarifi

 



Pandispanya için;

  • 5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıcak su
  • 1 silme yemek kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı un (115 gr)
  • 1 su bardağı şeker (170 gr
  • 2 yemek kaşığı nişasta (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema için;

  • 500 ml süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (85 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1,5 çay kaşığı nescafe (Damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) paket sıvı kremaIslatmak için;
    • 1,5 su bardağı sıcak su
    • 1 yemek kaşığı nescafe
    • 1 tatlı kaşığı şeker

    Üzeri için;

    • 150 ml krema
    • 200 gram beyaz çikolata
    • 50 ml krema
    • 50 gram bitter çikolata
    • Dışına;

      • Pirinç fındık

        Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Pandispanya için; yumurta akı, limon suyu ve şekerin yarısını ters çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar çırpıyoruz.
      • Sıcak suya kahve ekleyip karıştırıyoruz ve yumurta sarılarına ekliyoruz. Kuru malzemeleri bir kaba eliyoruz. Sarılara eklerken yine eleyip spatulayla karıştırıyoruz.
      • Pürüzsüz olunca beyazları 3-4 seferde ekliyoruz ve alttan üste söndürmeden karıştırıyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında, 20-21 cm kalıpta kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
      • Krema için; şeker, yumurta, nişasta ve unu tencereye alın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın, (Pürüzsüz olmadığını düşünüyorsanız süzgeçten geçirin garanti olsun) altını açın.
      • Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kapatıp tereyağ, kahve ve vanilya ekleyin. Üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirip, soğuk krema ekleyerek çırpın.
      • Pandispanyayı kesiyoruz. Kelepçeli kalıbın içine alıp ıslatıyoruz (Kahve tadı az olsun derseniz kahve miktarını azaltıp süt kullanın)
      • Kremadan sıkıp, ikinci katı koyuyoruz aynı işlemi yapıp, en üst katı koyuyoruz. Islatıp çok az krema sürüyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
      • Bu sırada ganajları hazırlıyoruz. Ayrı tencerelerde kremaları ısıtıp kaynama noktasına gelir gelmez kapatıp çikolataları ekliyoruz. Karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.
      • Dinlenen pastaya beyaz ganajı döküyoruz. Üzerine çikolatalı ganaj gezdirip kürdanla şekiller veriyoruz. Etrafını pirinç fındıkla süslüyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder