Malzemeler
- 600 gram yağlı dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Kimyon
Nasıl Yapılır?
- Soğan ve kapya biberimizi rondodan geçiriyoruz. Püre şeklinde olacak.
- Karışımımızı yoğurma kabımıza alıyoruz, üzerine tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- En son kıymamızı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. (ben dolapta yaklaşık 3 saat dinlendirdim vaktim vardı ama siz 1 saat dinlendirin en az. ).
- Dinlenen kıymamızdan mandalina büyüklüğünde parça alıp şişimize geçiriyoruz.Şiş yoksa uzun uzun da şekil verip tepsiye dizebilirsiniz.
- Şişlere geçirdiğimiz kebaplarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Ben tepsiye domates ve biber de koydum güzel oluyor birlikte.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder