21 Temmuz 2022 Perşembe

Kebap Tarifi

 



Malzemeler

  • 600 gram yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve kapya biberimizi rondodan geçiriyoruz. Püre şeklinde olacak.
  • Karışımımızı yoğurma kabımıza alıyoruz, üzerine tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son kıymamızı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. (ben dolapta yaklaşık 3 saat dinlendirdim vaktim vardı ama siz 1 saat dinlendirin en az. ).
  • Dinlenen kıymamızdan mandalina büyüklüğünde parça alıp şişimize geçiriyoruz.Şiş yoksa uzun uzun da şekil verip tepsiye dizebilirsiniz.
  • Şişlere geçirdiğimiz kebaplarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Ben tepsiye domates ve biber de koydum güzel oluyor birlikte.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder