21 Temmuz 2022 Perşembe

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)ıslatmak için;
    • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
    • 3’ü bir arada hazır kahve

    üzeri için;

    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    • Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.
    • 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
    • Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
    • Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
    • Üzerine kremanın yarısı ilave edilip güzelce yayılır.
    • Kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra pandispanyanın ikinci katı kremanın üzerine kapatılır.
    • Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatılır.
    • Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
    • Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder