21 Temmuz 2022 Perşembe

Kol Böreği Tadında Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 3 patates
  • 2 soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yap
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz daha sonra patatesleri ve soğanları rendeliyorum.
  • Üzerine sıvı yağ ile baharatları ekliyoruz üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalardan alıp üzerini yağlıyoruz.
  • Daha sonra iç harcını ekiyoruz ve sarıyoruz. Daha sonra yuvarlayıp, fırın tepsisine koyup, üzerine yumurta yağ ve sütü karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
  • 180 derece 30 dk pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder