21 Temmuz 2022 Perşembe

Unlu Çıtır Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Arasına serpmek için;

  • 3-4 yemek kaşığı un (Hepsi kullanılmaya bilir)

Sosu için;

  • 4-5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlıyoruz. Küp küp doğranmış soğanları biraz yağda kavuruyoruz.
  • Haşlanmış patatesleri soyup çatal yardımıyla eziyoruz. Ezdiğimiz patateslere baharat ekleyip biraz daha eziyoruz. Kavrulan soğanın üzerine ekleyin biraz daha kavurun.
  • Diğer taraftan tereyağı veya margarin i eritiyoruz içine sıvı yağ ilave ediyoruz yufkanın arasına sürmek için.
  • Yufkayı tezgaha serip her yerine güzelce yağ sürüp daha sonra yarım yemek kaşığı kadar un elek yardımıyla serpiyoruz.
  • Yufkayı ikiye katlayıp, kenarlarından bir miktar kesiyoruz kestiğimiz parçaları ortasına koyuyoruz tekrar yağ sürüp un serpiyoruz.
  • Baş tarafa patatesi düz bir şekilde koyup rulo yapıyoruz. Daha sonra dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 15 20 dakika pişiriyoruz. Ve çıtır çıtır miss gibi böreğimiz hazır. Deneyecek arkadaşlar a şimdi den

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder