Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dilim kaşar peyniri rendesi
- 8-10 dilim bayat ekmek
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
- Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
- Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için süt ilavesi yapabilirsiniz.
- Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir. Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
- Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder