16 Temmuz 2022 Cumartesi

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi

 

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim kaşar peyniri rendesi
  • 8-10 dilim bayat ekmek

    Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
  • Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için süt ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir. Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
  • Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder