27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kıymalı Etli Pilav (Düğün Pilavı) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 300 gram kıyma
  • 5 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • ½ demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık: pilavı yapılacak olan pirinç tuzlu ılık suda bir süre bekletilir.(tuz miktarı 1 yemek kaşığı olmalıdır.) (pirinçlerin suda bekletilme süresi en az 1 saat olmalıdır.)
  • Pilavda kullanılacak kemikli et yeterli su ilavesi ile kaynamaya bırakılır.
  • Et kaynayınca yüzeyinde oluşan köpüğü (kefi) bir kevgir yardımıyla alınır.
  • Kefi alındıktan sonra kaynamakta olan etin içine kabukları soyulmuş 4’e ayrılmış 2 soğan, bütün olarak 1 domates eklenir. Takiben etin pişmesine yakın tuz ilavesi yapılır. pişen etler soğuduktan sonra kemiklerinden ayrılır. etler küçük küçük parçalanır.
  • Yapılışı kıyma kavrulmak üzere tencereye alınır, suyunu çektiğinde tereyağı eklenerek bir süre kavrulur.
  • Kavrulan kıymaya çok küçük doğranmış soğanlar eklenerek kavurma işlemi soğanlar pembeleşene kadar devam eder. Suda bekletilen pirinçler yıkanıp süzülerek kavrulan karışıma eklenir ve kavurma işlemine 5 dakika daha devam edilir.
  • Haşlanan etin suyu ile tuz da eklenerek kısık ateşte pilav pişirilir.
  • Pişen pilav 15-20 dk dinlendirildikten sonra karıştırılır.
  • Haşlanan ve küçük küçük parçalanan etler başka bir tavada tereyağında kavrulur.
  • Kavrulan etler dinlendirilen pilavın üzerine eklenir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilerek servisi yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder