Malzemeler
- 1 kg kemikli et
- 300 gram kıyma
- 5 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- ½ demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Ön hazırlık: pilavı yapılacak olan pirinç tuzlu ılık suda bir süre bekletilir.(tuz miktarı 1 yemek kaşığı olmalıdır.) (pirinçlerin suda bekletilme süresi en az 1 saat olmalıdır.)
- Pilavda kullanılacak kemikli et yeterli su ilavesi ile kaynamaya bırakılır.
- Et kaynayınca yüzeyinde oluşan köpüğü (kefi) bir kevgir yardımıyla alınır.
- Kefi alındıktan sonra kaynamakta olan etin içine kabukları soyulmuş 4’e ayrılmış 2 soğan, bütün olarak 1 domates eklenir. Takiben etin pişmesine yakın tuz ilavesi yapılır. pişen etler soğuduktan sonra kemiklerinden ayrılır. etler küçük küçük parçalanır.
- Yapılışı kıyma kavrulmak üzere tencereye alınır, suyunu çektiğinde tereyağı eklenerek bir süre kavrulur.
- Kavrulan kıymaya çok küçük doğranmış soğanlar eklenerek kavurma işlemi soğanlar pembeleşene kadar devam eder. Suda bekletilen pirinçler yıkanıp süzülerek kavrulan karışıma eklenir ve kavurma işlemine 5 dakika daha devam edilir.
- Haşlanan etin suyu ile tuz da eklenerek kısık ateşte pilav pişirilir.
- Pişen pilav 15-20 dk dinlendirildikten sonra karıştırılır.
- Haşlanan ve küçük küçük parçalanan etler başka bir tavada tereyağında kavrulur.
- Kavrulan etler dinlendirilen pilavın üzerine eklenir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilerek servisi yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder