27 Temmuz 2022 Çarşamba

Tavuklu Meze Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlarken)
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım. Ardından uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine tuz ve bolca su ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım. Tavuğumuz haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara temizleyelim.
  • Haşladığımız tavuk etlerini suyun içerisinden alalım.
  • Soğuduktan sonra tavuk etlerini ince ince didikleyelim.
  • Ardından derince bir kaba süzme yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak,  tuz ve  ince çekilmiş ceviz alarak çırpıcı ile karıştıralım.
  • Hazırladığımız yoğurtlu karışıma didiklediğimiz tavuk etlerini ilave ederek karıştıralım.
  • Daha sonra hazırladığımız mezeyi servis tabağına alarak yaydıralım.
  • Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip cevizle süsledikten sonra mezemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder