Limon Kokulu Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır (Yaş Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Yaş pasta için;
- 2 paket hazır pandispanya
Kekini ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Pastacı kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 100 gram krema
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket krem şanti (Daha sonra üzerine dökmek için)
- 100 gr beyaz çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
- Zerdeçal (kontrollü ekleyin rengi hoşunuza gidene kadar)
- 2 paket kremşanti
- Yeteri kadar renkli şeker hamurları
- Yeteri kadar meyve
Limon Kokulu Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır (Yaş Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını hazırlamak la başlayalım tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarılarını koyuyorum ve ocağa gitmeden önce karıştırma işlemi yapıp pürüzsüz bir hâle gelmesini sağlıyorum.
- Daha sonra pişirme işlemi yapıyorum. Pişirirken kesinlikle karıştırma işlemini bırakmıyorum ki dibine birden çöküp, yanmasın buna dikkat edelim lütfen sürekli olarak karıştırın kıvam alana kadar.
- Daha sonra 1 paket kremşanti eleyerek blendır yardımıyla çırpalım ki pürüzsüz olsun kıvamı daha güzel olsun.
- Krema olduktan sonra diğer malzemeleri hazır edene kadar kremayı bir streçle tam yapışacak şekilde kapatalım ki kabul tutmasın veya kekini kendiniz yaparsanız da aynı şekilde yaparak kabuk tutmasını engelleye bilirsiniz.
- 2 paket kremşantisi için bir kaba 1 buçuk su bardağı süt döküp çırpıyorum hepsi koyulaştıktan sonra birazını ayırıp içerisine biraz zerdeçal kullanıp, üst tabanını sarıya yakın yapmak için kullanıyorum ve rengi biraz sarı oluyor.
- Daha sonra 100 gram kadar bademli beyaz çikolata kullandım onu cam bir kaseye alıp sıcak su altında olacak şekilde bermari usulü eritiyorum.
- Çikolata eridikten sonra mutlaka oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor yoksa krem santinin üstünü süslerken erite bilir bunada dikkat edelim lütfen 😊
- Herşey hazır olduğuna göre süsleme işlemine gecebiliriz.2 paket hazır kek kullandım ben 1 katını alıp güzelce kekin her yerine gelecek şekilde süt döküyorum.
- Daha sonra kremayı sürüyorum isterseniz damla çikolata da kullanabilirsiniz daha sonra muz ekleyip diğer katların hepsini üst üste koyup, aynı şekilde yapıyorum ve dolaba kaldırıp 1 saat kadar dinlendiriyorum.
- 1 saat dinlendikten sonra ilk beyaz olan kremşantiyi güzelce her yerine gelecek şekilde yayıyorum.
- Daha sonra hafif sarımsı yaptığımız kremşatiyi sürüyorum ve eritmiş olduğum çikolata oda sıcaklığına geldikten sonra kaşık veya poşet yardımıyla kenarlarına sıkarak akıtıyorum.
- Üzerine ben etibuf ve bademli beyaz çikolata, limon kullandım meyve kullandım birde şekilli şeker hamuru kullandım ve süslemeyi de bu şekilde yapmış oldum eğer elinizde makaron varsa veya beyaz top çikolatalı oluyor onlar da çok yakışacaktır.
- Süsleme işlemi tamamen sizlere kalmış ben fikir amaçlı bu şekilde yaptım. Deneyecek olanlara afiyetler olsun 💐
Üzeri için;
İçine renk vermek için;
Süslemek için;
Not: Kızımın doğum günü için yapmıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder