Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)
- 2 yemek kaşığı toz kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı un
Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına margarin, pudra şekeri ve yumurtaları alalım. Mikser ile iyice çırpalım ardından nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım son olarak unu kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım tüm hamuru aynı şekilde yaparak bitirelim.
- Son olarak tabağa kakaoyu alalım. Soda şişesi veya başka bir şişe de olabilir uç tarafını kakaoya batıralım ve yaptığımız hamurun ortasına batırıp mantar şeklini verelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 17 dakika pişirelim. Afiyet olsun !
Not: Margarin, yumurta ve pudra şekerini mutlaka çırpalım yoksa hamur kıvam almaz. ! alt kısımları beyaz kalacak şekilde kontrollü pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder