2 Temmuz 2022 Cumartesi

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 8 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

    Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritelim.
  • Yağ eridikten sonra salça, tuz, nane, pul biber ve karabiber ekleyerek orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Dilerseniz bu aşamada salça kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kavrulan salçanın üzerine tarhanayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Ardından suyu ekleyelim. Eğer varsa, suyun bir kısmını et suyu olarak tamamlayın çok daha lezzetli olacaktır.
  • Tel çırpıcı ile çorbamızı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Tel şehriyeli tarhana çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder