Muzlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema (100 ml)
- Muz
- Yarım paket krema (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Muzlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Ocağı açalım ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocaktan alalım, üzerine krema ve vanilya ilave ederek çırpalım. Ardından soğumaya bırakalım.
- Muhallebimiz yeterince soğuduktan sonra servis edeceğimiz kaba yarısını boşaltalım, üzerini spatula ile düzeltelim.
- Muzlarımızı dilimleyelim ve muhallebimizin üzerine batıralım.
- Kalan muhallebiyi de muzların üzerine boşaltalım ve üzerini düzeltelim. Tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve dinlendirelim.
- Üzerinin kreması için krema ve pudra şekerini güzelce çırpalım.
- Tatlımızı dolaptan alalım ve hazırladığımız kremayı üzerine dökerek düzeltelim.
- Tatlımızı süslemek için üzerine muz dilimleri batıralım. Aralarına bisküvi parçaları serpiştirelim. Siz bu aşamada dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Muzlu muhallebimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder