7 Temmuz 2022 Perşembe

Muzlu Muhallebi Tarifi

 

Muzlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • Muz
  • Üzeri için;

    • Yarım paket krema (100 ml)
    • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

      Muzlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak karıştıralım.
    • Ocağı açalım ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
    • Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocaktan alalım, üzerine krema ve vanilya ilave ederek çırpalım. Ardından soğumaya bırakalım.
    • Muhallebimiz yeterince soğuduktan sonra servis edeceğimiz kaba yarısını boşaltalım, üzerini spatula ile düzeltelim.
    • Muzlarımızı dilimleyelim ve muhallebimizin üzerine batıralım.
    • Kalan muhallebiyi de muzların üzerine boşaltalım ve üzerini düzeltelim. Tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve dinlendirelim.
    • Üzerinin kreması için krema ve pudra şekerini güzelce çırpalım.
    • Tatlımızı dolaptan alalım ve hazırladığımız kremayı üzerine dökerek düzeltelim.
    • Tatlımızı süslemek için üzerine muz dilimleri batıralım. Aralarına bisküvi parçaları serpiştirelim. Siz bu aşamada dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
    • Muzlu muhallebimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder