23 Temmuz 2022 Cumartesi

Patatesli Börek (Oklava Kullanmadan) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 -7 su bardağı un
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (un markasına göre değişebiliyor o yüzden kontrollü ekleyelim)

Hamura sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ikisini karıştıralım)

İçi için:

  • 3 -4 adet patates
  • 1 çay kaşığı kara biber, kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Not:tuz ölçüsünü damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi haşlayıp soğuyunca kabuklarını soyup rendeleyip içine baharatlarımızı ekleyelim içimiz hazır.
  • Sonra hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  • Portakal büyüklüğünde hamurdan koparıp elimizde yuvarlayıp üzerini bezle örtüp 10dk dinlendirelim.
  • Üzerine un serperek tabak büyüklüğünde açıp tereyağ ve sıvı yağ karışımını üzerine sürüp hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapıp üst üste koyalım.
  • Üzerini streçle kapatıp 30dk dillendirelim .
  • Sonra herbirini elimizle çekiştirerek açalım ,içine harcımızı koyup rulo şeklinde saralım .
  • Üzerine kalan tereyağ, sıvı yağ karışımını üzerine sürüp önceden ısıttığımız 180 dr fırında pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder