Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 100 gr rendelenmiş beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 100 gram sütlü beyaz çikolata
- Toz fıstık
Kalıp için;
- Biraz tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Öncellikle kek kalıbını iyice yağlayın ve hindistan cevizi serpin.
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edin, köpürene kadar çırpın.
- Üzerine süt, sıvı yağ, rendelenmiş çikolata, ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozu ekleyip biraz daha çırpın.
- Hindistan cevizi ekleyerek spatulayla karıştırın.
- Son olarak kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derecelik alt üst ayarda 50 dakika kadar pişirin.
- Pişen keki soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kaşıkla kekin üzerine zigzak çizerek şekillendirin ve toz fıstık serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder