Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 paket ton balığı konservesi
- 1 paket mısır konservesi
- 3 adet kornişon turşu
- 15-20 dal maydanoz
- 1 adet sert domates
- 1 adet yeşil biber
- 3 dal yeşil soğan
- 1 avuç kadar haşlanmış bezelye(olmasada olur)
- Bir tutam dereotu
- Yarım limon suyu
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,karabiber
Nasıl Yapılır?
- Pirinci bir buçuk su bardağı sıcak su ile haşlayalım ve soğuması için kenara alalım.
- Domates,biber,soğan ve kornişonu küçük küçük doğrayalım.
- Maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım.
- Haşlanıp soğumuş pirinçi bir karıştırma kabına alıp üzerine doğradığımız malzemeleri,mısırı,bezelyeyi ve yağını süzdüğümüz ton balığını ilave edelim.
- Zeytinyağı ,limon suyu tuz ve bir çimdik karabiberi bir kasede iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim.
- Güzelce karıştırıp servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder