Malzemeler
- 3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 200 ml ılık süt
- 100 ml sıvı yağ
- 1 Türk kahve fincanı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 250 gram beyaz peynir
- 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
Üzerine için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına önce ılık süt,şeker ve mayayı alarak karıştıralım,5 dakika beklesin.
- Ardından sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta ve tuzunu ilave ederek karıştıralım.
- Unun bir kısmını ekleyip spatula ile karıştıralım hamur katılaşınca elimizle toparlayıp yumruklayalım.
- 5. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim çünkü markadan markaya değişiklik gösterebilir. Çok katı bir hamur olmayacak.
- Hamurun üzerini kapatalım hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur mayalanınca hafif yağlamış olduğumuz tezgaha alalım,hamuru 4 beze yapalım.
- Bezeyi merdane ile tepsi boyutunda açalım(benim kullandığım orta boy fırın tepsisi) üzerine yumuşak tereyağı sürelim peynir serpelim.
- Diğer bezeleride aynı boyda ilk açılan bezenin üstüne koyalım yağ sürerek peynir serpelim ,üst üste dizerek bitirelim.
- 2 parmak genişliğinde şeritler halinde bölelim(fotoğraflarda görüldüğü gibi)fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim.
- Şeritler halinde olan hamur parçalarını iki taraflı çevirerek bükerek tepsiye sırası ile dizelim,hepsini böyle yaparak bitirelim.
- Tepsinin üzerini kapatalım 15-20 dakika tepsi mayası yaptıralım.
- Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürelim 190 derecede alt üst ayarda önceden ısınmış fırında istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
- Peynirli bükmeleri fırından alınca ilk sıcağı geçince üzerine örtü kapatalım. Pamuk gibi yumuşacık bükmeler servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder