25 Temmuz 2022 Pazartesi

Pamuk Beyaz Pasta Tarifi

 



Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 40 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek harcını ekleyip yayalım önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk iyice pembeleşene kadar pişirelim.
  • Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirelim ve yağlı kağıdı sıyıralım.
  • Keki ortadan enine doğru kesip ikiye ayıralım.
  • Krema için sos tenceresine süt, un ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim, krema pişip ocaktan aldıktan sonra tereyağ, çikolata ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Keki pişirdiğimiz borcama alalım süt ile ıslatalım hazırladığımız kremanın hepsini döküp yayalım. 2. Kat kek ile üzerini kapatıp tekrar süt ile ıslatalım.
  • En son üzerine hindistan cevizi ilave edip buzdolabında 4-6 saat sonra dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder