Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Yanında eşlik edenler;
- Bal
- Kahvaltılık çikolata
- Meyveler
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gereken tüm malzemeler koyu bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- İlk sefere mahsus bir kaç damla sıvı yağ ile yapışmaz tava yağlanır peçete ile silinir.
- Pan kek hamurundan bir yemek kaşığı kadar alınır ve orta ateşte önlü arkalı pişirilir.
- Tavanın yapışmaz olması ve hamuru dökmeden ısınmış olması önemli.
- Aşırı sıcak olursa içi çiğ kalır. Yeteri kadar ısınmazsa da istediğimiz sonucu alamayız.
- Yanında muz, kahvaltılık çikolata, bal veya sade olarak servis edilir.
Not: bu tarif 4 kişi için idealdir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder