11 Temmuz 2022 Pazartesi

Pastane Şekerpare Tarifi

 

Pastane Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (akı hamura – sarısı yüzüne)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

    Pastane Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacağı için önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
  • Yumurta akını ( sarısı üzerine) ilave edip tekrar karıştırıyoruz irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
  • Üzerini çok hafif düzleyip yumurta sarısını sürüyoruz ,ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.Afiyetle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder