Malzemeler
- 1 bağ semiz otu
- 2 adet havuç
- 2 adet közlenmiş kapya biberi
- 1 adet konserve mısır
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Sarımsak (İsteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Semizotu yaprakları ayıklanıp, yıkanır, suyu süzülür.
- Havuçlar rendelenir ve uygun bir tavada zeytinyağı ile hafif sotelenir.
- Köz biberler küçük küp küp doğranır.
- Konserve mısırın suyu süzülür.
- Büyük bir kase içine tüm malzemeler konur.
- Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, sirke, tuz, pul biber karıştırılır ve salata üzerine dökülüp, karıştırılır.
- Dilediğiniz gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder