Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet semizotu
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 adet konserve mısır
Yoğurtlu sos ı̇çin;
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı olarak doğradığımız tavuklara yağ, baharatlar ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Bir tavaya alıp kızarana kadar pişirelim.
- Semizotlarını ayıklayıp iyice yıkayalım.
- Közlenmiş biberler ve kornişon turşumuzu doğrayalım.
- Derin bir kabın içine semizotlarını, tavuğu, közlenmiş kırmızı biber, turşu ve mısırı alıp güzelce karıştıralım.
- Yoğurtlu sosumuz için tüm malzemelerimizi bir kaba alıp karıştıralım.
- Salatamızı bir tabağa alıp sosumuzdan dökelim. (ı̇sterseniz sossuz olarakta tüketebilirsiniz her iki şekildede çok lezzetli oluyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder