26 Temmuz 2022 Salı

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz

Üzerine Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

     Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın.
  • Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
  • Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.
  • Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve pul biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
  • NOT: Un miktarı kişi başı yarım yemek kaşığı olarak ayarlanır. Eğer çorba gözünüze çok kıvamlı gelirse sıcak su eklemesi yapın lütfen. Çok sulu olmayacak kıvamlı olması gerekir. Afiyet olsun hanımlar, sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder