26 Temmuz 2022 Salı

Red Velvet Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı +1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası(kontrollü ekleyelim)

Kreması;

  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 300 gr tuzsuz beyaz peynir veya labne
  • 1 poşet krem şanti

    Nasıl Yapılır?

  • Tüm kuru malzemeler bir kap içerisine elenir.
  • Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şeker mikser ile çırpılır.
  • Yumurta teker teker eklenip çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır.
  • Kuru malzemeler de yavaş yavaş eklenerek mikserle çırpılır.
  • En son gıda boyası da eklenerek kırmızı renk alana kadar çırpılır. İstediğiniz büyüklükte kek kalıbına yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde dağıtarak 170-180 derece ısıtılmış fırında kürdan testi ile kontrol ederek yaklaşık 20-25dk pişirilir.
  • Krema için: Tereyağını ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  • Üzerine 300 gr labne ve 1 poşet toz kremşanti ekliyoruz.
  • Köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremamızı sıkma torbasına alıp dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
  • İstediğiniz büyüklükte ve katta dilimlediğiniz kekin aralarını ve üstünü kremamızla kaplıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder