Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı +1/4 (çeyrek) su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası(kontrollü ekleyelim)
Kreması;
- 100 gram tereyağı
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 300 gr tuzsuz beyaz peynir veya labne
- 1 poşet krem şanti
Nasıl Yapılır?
- Tüm kuru malzemeler bir kap içerisine elenir.
- Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şeker mikser ile çırpılır.
- Yumurta teker teker eklenip çırpılır.
- Sıvı yağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır.
- Kuru malzemeler de yavaş yavaş eklenerek mikserle çırpılır.
- En son gıda boyası da eklenerek kırmızı renk alana kadar çırpılır. İstediğiniz büyüklükte kek kalıbına yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde dağıtarak 170-180 derece ısıtılmış fırında kürdan testi ile kontrol ederek yaklaşık 20-25dk pişirilir.
- Krema için: Tereyağını ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Üzerine 300 gr labne ve 1 poşet toz kremşanti ekliyoruz.
- Köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra kremamızı sıkma torbasına alıp dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
- İstediğiniz büyüklükte ve katta dilimlediğiniz kekin aralarını ve üstünü kremamızla kaplıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder