Malzemeler
- 600 gr spaghetti
- 2 adet dolmalık yeşil biber (jülyen doğrayın)
- 2 adet kırmızı kapya biber ( jülyen doğrayın)
- 6 tane mantar ( ince doğrayın)
- 1 iri soğan (ince uzun doğrayın)
- 2 adet domates ( rendeleyin)
- 1 su bardağı et suyu (240 ml isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 tane fesleğen
- Tuz – karabiber – pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Tavanın içerisine sıvı yağ ve tereyağı kızdıralım.
- Üzerine biberleri soğanı ilave edip bi güzel kavuralım.
- Ardından mantarları domatesi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Daha sonra salçaları ve damak zevkinize göre baharatları ekleyip karıştıralım.
- En son 1 su bardağı et suyu ilave edip 2-3 dakika kapağı kapalı pişirelim.
- Üzerine fesleğen koyup kenarda bekletelim.
- Tencereye su tuz sıvı yağ koyup kaynatalım ve spagettileri haşlayalım süzelim ve sosumuzla buluşturalım. 💖affiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder