29 Temmuz 2022 Cuma

Yufkalı Milföy Sarmalı Çıtır Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 3 parça milföy

Sosu için ;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Bir fiske tuz

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz ve tulum karışık (istediğiniz peynir veya başka iç harç olabilir)
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos malzemelerini derin bir kasede karıştıralım.
  • 1. Ci yufkayı tezgaha serelim.
  • Üzerine sosun yarısını kaşık yardımı ile dökelim ve fırça ile her yanına gelecek şekilde sürelim. 2. Yufkayi 1. Ci yufkanın üzerine serelim.
  • Kalan sosu sürelim,soslanmış 2 kat yufkayı 12 üçgen olacak şekilde rulet ile bölelim.
  • İç harcından üçgenlerin geniş tarafına koyarak,iki tarafından yarım cm bükerek rulo şeklinde saralım pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Aynı işlemi uygulayarak diğerlerinde saralım. Şimdi sıra geldi milföylere; yumuşamış milföy u merdane ile biraz boyuna inceltelim.
  • İnce şeritlere bölelim. Bu herbir ince milföy şeritleri rulo sarılan böreklerin üzerine saralım.
  • Yumurta sarısı sürelim ve susam, çörekotu karışık serpelim.
  • Fırını alt üst ayarda 200 dereceye getirerek börek tepsisini fırına sürelim.
  • Börekler istediğimiz gibi kızarınca fırından alalım.
  • Börekler ilk sıcaklığı geçince çıtır çıtır servise hazırdır. Az malzeme ile bir tepsi börek elde etmis olduk. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder