Soğuk Baklava (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 150 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Daha sonra;
- 2 su bardağı süt
İçine;
- 1 kase ceviz veya antep fıstığı
- Üzerine;
Kakao , çikolataSoğuk Baklava (Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şerbet kaynadıktan sonra 1-2dk kaynatıp ocağı kapatın. Ve şerbeti soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin. Sonra içine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.
- Baklavalık yufkaları borcam boyutunda kesin.Borcam ölçüm; 26*18.
- Yufkaları borcama alın. Her kata yağ sürün.
- Tam ortaya bir kase ceviz içi ekleyin.
- Tekrardan yufkalar bitene kadar,yufkaların arasına yağ sürerek yufkaları bitirin.
- Daha sonra baklavayı dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kontrollü pişirin.
- Soğuyan şerbetin içine sütü ilave edin ve karıştırın.
- Baklavanın ilk sıcaklığı geçince şerbeti ilave edin.
- Baklava şerbeti iyice çekip dinlenince üzerine kakao eleyin. Çikolata rendeleyin.
- Toz fıstık veya ceviz ile süsleyin. Baklava servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder