1 Temmuz 2022 Cuma

Soğuk Baklava (Muhteşem) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Daha sonra;

  • 2 su bardağı süt

İçine;

  • 1 kase ceviz veya antep fıstığı
  • Üzerine;
    Kakao , çikolata

    Soğuk Baklava (Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şerbet kaynadıktan sonra 1-2dk kaynatıp ocağı kapatın. Ve şerbeti soğumaya bırakın.
  • Tereyağını eritin. Sonra içine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.
  • Baklavalık yufkaları borcam boyutunda kesin.Borcam ölçüm; 26*18.
  • Yufkaları borcama alın. Her kata yağ sürün.
  • Tam ortaya bir kase ceviz içi ekleyin.
  • Tekrardan yufkalar bitene kadar,yufkaların arasına yağ sürerek yufkaları bitirin.
  • Daha sonra baklavayı dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk kontrollü pişirin.
  • Soğuyan şerbetin içine sütü ilave edin ve karıştırın.
  • Baklavanın ilk sıcaklığı geçince şerbeti ilave edin.
  • Baklava şerbeti iyice çekip dinlenince üzerine kakao eleyin. Çikolata rendeleyin.
  • Toz fıstık veya ceviz ile süsleyin. Baklava servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder