10 Temmuz 2022 Pazar

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram)
  • 250 gram tereyağ

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Arası için

  • 250 gram pirinç antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket sütlü çikolata rendesi
  • Toz antep fıstığı

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Derin bir tencereye süt, su ve şekeri alın.
  • Kaynayınca ocağı kapatıp içine vanilya atıp karıştırıp bir kenara alın.
  • Tereyağını eritin, üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın.
  • Bir fırça ile borcamı yağlayın.
  • Baklavalık yufkaları borcam boyutunda kesin (ben dikdörtgen borcam kullandım. ) yufkaları iki eşit parçaya ayırın.
  • Alt katına yarısını diğer yarısını da üst kata kullanılmak üzere bir bez içinde muhafaza edin ve alt katı için bir yarısını üst katı için diğer yarısını kullanalım.
  • İlk kat için ayırdığınız tüm yufkaları başka bir bez içinde muhafaza edin ( bu işlemi yufkaları kurutmamak için yapıyoruz) yarısını ayırdığınız yufkaları teker teker yağlayıp borcama dizin.
  • İlk katı tamamlayınca antep fıstıklarını serpiştirin. Her yere gelmesine dikkat edin.
  • Üst katı içinde tüm yufkaları tek tek yağlayıp dizin.
  • En son baklavanın üst katını da yağlayıp eşit şekilde kare olacak şekilde kesin.
  • Kenarlarını mutlaka bir bıçak ile düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 180c’lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 1 saatte pişti. Siz 50. Dakikada mutlaka kontrol edin.
  • Baklavalar piştikten sonra ilk sıcağının çıkması için 10 dakika bekletin.
  • Soğumuş şerbeti baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün. Tatlıyı oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Soğuyunca kakao ve pudra şekerini bir kasede karıştırın.
  • Süzgeçten geçirerek tatlının üzerine dökün.
  • En son rendelenmiş çikolatayı da tatlının üzerine dilediğiniz şekilde serpiştirin.
  • Buzdolabında 2 saat bekletip servis etmenizi öneririm. Baklava karelerinin üzerine toz antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder