Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gram)
- 250 gram tereyağ
Şerbeti için
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Arası için
- 250 gram pirinç antep fıstığı
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket sütlü çikolata rendesi
- Toz antep fıstığı
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Derin bir tencereye süt, su ve şekeri alın.
- Kaynayınca ocağı kapatıp içine vanilya atıp karıştırıp bir kenara alın.
- Tereyağını eritin, üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın.
- Bir fırça ile borcamı yağlayın.
- Baklavalık yufkaları borcam boyutunda kesin (ben dikdörtgen borcam kullandım. ) yufkaları iki eşit parçaya ayırın.
- Alt katına yarısını diğer yarısını da üst kata kullanılmak üzere bir bez içinde muhafaza edin ve alt katı için bir yarısını üst katı için diğer yarısını kullanalım.
- İlk kat için ayırdığınız tüm yufkaları başka bir bez içinde muhafaza edin ( bu işlemi yufkaları kurutmamak için yapıyoruz) yarısını ayırdığınız yufkaları teker teker yağlayıp borcama dizin.
- İlk katı tamamlayınca antep fıstıklarını serpiştirin. Her yere gelmesine dikkat edin.
- Üst katı içinde tüm yufkaları tek tek yağlayıp dizin.
- En son baklavanın üst katını da yağlayıp eşit şekilde kare olacak şekilde kesin.
- Kenarlarını mutlaka bir bıçak ile düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180c’lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 1 saatte pişti. Siz 50. Dakikada mutlaka kontrol edin.
- Baklavalar piştikten sonra ilk sıcağının çıkması için 10 dakika bekletin.
- Soğumuş şerbeti baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün. Tatlıyı oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
- Soğuyunca kakao ve pudra şekerini bir kasede karıştırın.
- Süzgeçten geçirerek tatlının üzerine dökün.
- En son rendelenmiş çikolatayı da tatlının üzerine dilediğiniz şekilde serpiştirin.
- Buzdolabında 2 saat bekletip servis etmenizi öneririm. Baklava karelerinin üzerine toz antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder