Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
Sütlaç için;
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için kullandım)
- 1 paket şeker vanilin
Süslemesi için;
- Tarçın
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye pirinci alıp, üzerine 3 su bardağı suyu döküyoruz ve pirinçler pişene kaşar kaynatıyoruz.
- Pirinçler piştikten sonra üzerine 1 litre süt 1 su bardağı şekeri ilave edip, karıştırıyorum.
- Biraz piştikten sonra yarım su bardağı süt ile nişastayı açıyorum ve onu da tencereye döküyorum.
- Yavaş yavaş karıştıra karıştıra bu işlemi yapıyorum kesinlikle karıştırmayı bırakmıyorum fokur fokur olduktan sonra zaten koyulaşma ya başlayacaktır altını tamamen kapatıp 1 paket şeker vanilin ekliyorum ve yine kuplara koydum.
- Üzerini tarçınla süsledim. İlk başta sıcak olduğu için size kıvam almamış gibi gelebilir ama kesinlikle soğuduktan sonra kıvam alıp koyulaşacaktır. Deneyeceklere afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder