Malzemeler
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı (50 gr)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı;
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şeker alınıp karıştırılır.
- Ortası açılıp sıvı yağ, tereyağı, yoğurt, yumurta ve sirke koyup yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp 10 dk dinlendirdikten sonra 2 bezeye ayırdığımız kurabiye hamuru merdane yardımıyla ince uzun şekilde açılır.
- Üzerine 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir avuç ceviz serpilip rulo yapılır.
- Çapraz şekilde kesilip fırın kağıdı serili tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dk kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder