Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tane yumurta
- 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen)
Su bardağı ölçüm 200 ml
İçi için;
- 1.5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı tepeleme şeker
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam veya fındık
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı uygun bir kaseye alın karıştırın ve 5 dakika bekletin maya kabarsın.
- Daha sonra tuz, sıvı yağ,su,yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin üzerini streçleyip yaklaşık 50 dakika mayalanmaya bırakın.
- Bir kaseye tahini ve şekeri koyun şeker eriyene kadar karıştırın.
- Mayalanan hamuru 5 eş parçaya bölün(205 gr) elinizle yuvarlayın ve 10 dakika bekletin.
- Daha sonra ilk yuvarladığınız bezeyi alın hafif un serpin ve yuvarlak olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Hamuru çok inceltmeyin.
- Üzerine tahinli karışımdan 2 kaşık sürüp her tarafına gelecek şekilde yayın hamuru rulo şeklinde sarın.
- Daha sonra hamuru boyuna doğru genişleterek uzatın yaklaşık 130 cm olmalı.
- 2 ucu ters yöne hareketler yaptıktan sonra etrafında döndürerek sarın ve üzerine hafifçe bastırın. Detaylı tarif ınstagram hesabımda oradan bakabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri dizin 10 dakika beklettikten sonra yumurta sarısını sürün.
- İsteğinize göre susam veya fındık serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder