20 Temmuz 2022 Çarşamba

Tahinli Çörek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tane yumurta
  • 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen)

Su bardağı ölçüm 200 ml

İçi için;

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı tepeleme şeker

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam veya fındık

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, şeker ve mayayı uygun bir kaseye alın karıştırın ve 5 dakika bekletin maya kabarsın.
  • Daha sonra tuz, sıvı yağ,su,yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek güzelce yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin üzerini streçleyip yaklaşık 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Bir kaseye tahini ve şekeri koyun şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Mayalanan hamuru 5 eş parçaya bölün(205 gr) elinizle yuvarlayın ve 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra ilk yuvarladığınız bezeyi alın hafif un serpin ve yuvarlak olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Hamuru çok inceltmeyin.
  • Üzerine tahinli karışımdan 2 kaşık sürüp her tarafına gelecek şekilde yayın hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Daha sonra hamuru boyuna doğru genişleterek uzatın yaklaşık 130 cm olmalı.
  • 2 ucu ters yöne hareketler yaptıktan sonra etrafında döndürerek sarın ve üzerine hafifçe bastırın. Detaylı tarif ınstagram hesabımda oradan bakabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çörekleri dizin 10 dakika beklettikten sonra yumurta sarısını sürün.
  • İsteğinize göre susam veya fındık serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder