Malzemeler
- 15 adet kedi dili bisküvi
Kreması için;
- 1 litresi süt
- 1 su bardağına yakın şeker
- 2 yemek kaşığı tepeli un
- 2,5 yemek kaşığı tepeli nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
- 2 yemek kaşığı labne
Çikolata sosu için;
- 1 kutu sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- Yada bir paket hazır çikolata sosu
Nasıl Yapılır?
- Kedi dili bisküvileri bıçak ile üç dört parçaya bölelim derin bir kabın yada borcamınızın içine koyalım ve bir kenarda bekletelim.
- Tencereye sütü alıyoruz ,üzerine şeker,yumurta sarısı,un,nişasta ilave edelim ve ocağın altını açmadan önce tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpı yardımıyla karıştırıyoruz ve ocağın altını açarak göz göz oluncaya kadar pişirelim (pişene kadar karıştırmayı asla bırakmıyoruz)
- Ocağımızı kapatalım ve kremamıza tereyağ ve vanilyayı ekleyelim, tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Üzerini folye ile örterek soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ile çırpalım ve 2 yemek kaşığı labne ilave ederek tekrar mikserle en az 5 dk çırpıyoruz.
- Keserek böldüğümüz kedi dili bisküvilerin üzerine kremamızı boşaltalım kaşıkla bisküvilerin her tarafına krema gelecek şekilde karıştıralım .
- Borcam tepsimize boşaltalım üzerini düzleştirelim.
- Küçük bir tencereye kremamızı alalım kaynatmadan iyice ısıtalım ocağı kapatalım ,içine çikolataları koyalım ve sürekli karıştırarak çikolataları eritelim.
- Biraz kıvam alması için ara ara karıştırarak ılıması için bekletelim.
- Çikolata sosumuzu tepsideki tatlımızın üzerine gezdirelim ,bir gece yada en az 6-7 saat buzdolabında bekletelim ,bu süre sonunda üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder