13 Temmuz 2022 Çarşamba

Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tarifi

 

Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şeker (270 gram)
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)
  • 2 su bardağı un (240 gram)

    Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve ocağa alalım. Bir taşım kaynaması yeterli.
  • Ardından ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakabiliriz.
  • Diğer tarafta geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak kısık ateşte eritelim. Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
  • Kavururken ocağımız kısık ile orta ateş arasında bir derecede olsun. Kavurmaya devam ettikçe kıvamı sıvılaşacak ve rengi koyulaşacaktır.
  • Ben ortalama 25 dk kavurdum. Rengi istediğimiz şekli aldığında ılıyan şerbeti ekleyebiliriz. Şerbeti eklerken ocağın altını kısık ateşe alalım. Şerbeti dikkatli ekleyelim.
  • Sürekli karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayalım. Şerbeti tamamen çekince tahini ekleyerek karıştıralım.
  • Tahinle birlikte de karıştırdıktan sonra ocağı kapatabiliriz. İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.
  • Ben dondurma kaşığıyla servis ettim. Yemek kaşığıyla ya da kaseyle de servis edebilirisiniz. Üzerini toz antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor 💯 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz🤌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder