Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker (270 gram)
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)
- 2 su bardağı un (240 gram)
Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve ocağa alalım. Bir taşım kaynaması yeterli.
- Ardından ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakabiliriz.
- Diğer tarafta geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak kısık ateşte eritelim. Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
- Kavururken ocağımız kısık ile orta ateş arasında bir derecede olsun. Kavurmaya devam ettikçe kıvamı sıvılaşacak ve rengi koyulaşacaktır.
- Ben ortalama 25 dk kavurdum. Rengi istediğimiz şekli aldığında ılıyan şerbeti ekleyebiliriz. Şerbeti eklerken ocağın altını kısık ateşe alalım. Şerbeti dikkatli ekleyelim.
- Sürekli karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayalım. Şerbeti tamamen çekince tahini ekleyerek karıştıralım.
- Tahinle birlikte de karıştırdıktan sonra ocağı kapatabiliriz. İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.
- Ben dondurma kaşığıyla servis ettim. Yemek kaşığıyla ya da kaseyle de servis edebilirisiniz. Üzerini toz antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor 💯 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz🤌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder